#3 Karina Boldsen: Har du fået etableret et effektivt samarbejde med din bestyrelse/advisory board?

Der er mange startups og etablerede virskomheder som ikke har fået udpeget en bestyrelse eller advisory board. Nogle har dog samlet en bestyrelse bestående af venner og familie, hvilket ikke nødvendigvis bidrager til ejerlederen med de kompetencer som han/hun ikke selv besidder. Disse “tante-bestyrelser” kan endda skade mere end gavne.

 

VORES GÆST

Karina Boldsen er professionel bestyrelseskvinde med speciale indenfor strategi, digitalisering samt HR og kommunikation. Foruden at være aktivt i 10 bestyrelser og 2 advisory board er Karina ansat som Chief Commercial Officer hos IT-virksomheden Solitworks.

Karina er oprindeligt uddannet i den finansielle sektor, men efter 15 år skiftede hun til HR. Indenfor HR har hun opbygget en solid erfaring gennem sine stillinger som HR Manager/Director hos nogle af Danmarks største virksomheder, Vestas, Danske Bank og Dansk Supermarked (nu Salling Group).

For godt 4 år siden begyndte Karina at fokusere på bestyrelsesarbejde, hvor de første opgaver var indenfor uddannelsessektoren. Det har efterfølgende udviklet sig til bestyrelsesposter i Spar Nord og Vestjysk Bank foruden flere ejerledede virksomheder indenfor forskellige brancher.

 

Se mere på Karina’s LinkedIn-profil.

www.karinaboldsen.dk

 

DENNE EPISODE

I denne episode hører du om:

 

  • Hvordan sammensætter man en effektiv bestyrelse
  • Hvordan kan man sidde i bestyrelse i vidt forskellige brancher
  • Hvad er styrkerne og svaghederne i ejerledede virksomheder
  • Hvordan får ejerlederen fokus på de “rigtige opgaver”
  • Er der forskel på en yngre og ældre generation af iværksættere
  • Hvordan strukturerer man bestyrelsesarbejdet
  • Bestyrelsesmedlemmer kan indtage en operationel rolle, hvis en opgaver kræver det
  • Hvordan fjerner man berøringsangsten omkring digitalisering

 

GODE RÅD

I denne episode får du disse gode råd:

 

#1 Hvad er din tid værd?

Benytter du din tid på de rigtige opgaver, som skaber den største værdi for virksomheden? Skal ejerlederen stå og pakke varer til forsendelse, eller lave bogføring? I de fleste tilfælde vil det ikke være der du skaber mest værdi. Du sparer måske omkostninger til en lagermedarbejder eller en bogholder, men du kunne istedet have lukket en aftale med en ny kunde eller udviklet produktet, som skaber basis for flere indtægter i fremtiden. Du er virksomhedens skaber og du skal fokusere på at udvikle forretningen.

 

#2 Hvad banker dit hjerte for?

Når man som iværksætter og ejerleder knokler i dagligdagen, så er det utroligt vigtigt at man ikke glemmer hvorfor man startede virksomheden. Hvad var det ens hjerte bankede for, hvor kom passionen fra? Dette vil både være en rettesnor for ens egen rolle i virksomheden, men også samtidig være den vision som virksomhedens skal skabes omkring.

 

#3 Tag en rådgiver med i banken/til investoren!

Det kan ofte være en fordel at have en fra teamet med i banken når der skal snakkes finansiering. En fra teamet kan både være din partner, men ofte er det bedre hvis du tager et bestyrelsesmedlem, din revisor eller advokat med. Hvorfor så det? Årsagen er, at det er vigtigt at man får kommunikeret sin forretningside på en forståeligt måde. Ved at have en betroet person med til mødet kan de bidrage eller uddybe, når de fornemmer at modtageren ikke helt kan følge med. Det signalerer desuden stor modenhed at tage en rådgiver med til mødet.

 

OM COMPANYBLOG’S PODCAST

Vores podcast sætter fokus på livet som iværksætter og ejerleder. Vi inviterer en gæst i studiet som bidrager med deres oplevelser og erfaringer. Vi stiller skarpt på nogle af de udfordringer som iværksættere og ejerledere står overfor i deres dagligdag.

 

Har du spørgsmål til gæsten eller emnet på podcasten, eller har du bare lyst til at give os din feedback, så er du meget velkommen til at kontakte os.

 

Besøg os også på www.facebook.com/companyblogdk eller www.linkedin.com/company/companyblog.

 

Advokaten, Stine Kalsmose Jakobsen, Holst Advokater

Revisoren, Brian Christensen, Kvist & Jensen

Bankmanden, Kim Groth, Spar Nord

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Companyblog.dk © 2018